c S

Danes zagovori policistov, vpletenih v prometno kontrolo Koprivnikarja

31.03.2016 08:03 Ljubljana, 31. marca (STA) - Policisti, ki jim zaradi načrtovane prometne kontrole ministra Borisa Koprivnikarja grozi izguba službe, so za danes vabljeni na zagovor, lahko pa tega podajo pisno. Kot je za STA pojasnil predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič, se je sam odločil za slednje, ostali pa se bodo odločili vsak zase.

Skupaj so na policiji uvedli postopek izredne odpovedi za sedem policistov, ki jim očitajo vpletenost v načrtovano prometno kontrolo ministra za javno upravo Koprivnikarja.

Slednjega sta novembra lani, ko se je ponoči vračal s koncerta svoje rock skupine v Škofji Loki, ustavila policista in opravila alkotest. Novo razsežnost primeru pa je dalo v začetku tega meseca anonimno pismo s posnetki dopisovanj na Facebooku, ki so razkrivali predhodno dogovarjanje o prometni kontroli.

Interni nadzor, ki so ga ponovno uvedli na policiji, je potrdili obstoj omenjene komunikacije med sindikalisti. Zoper njih in policista, ki sta ustavila ministra, so uvedli postopek izredne odpovedi. O sumih, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, pa so obvestili tudi specializirano državno tožilstvo.

Na podlagi zagovora policistov se bo generalni direktor policije Marjan Fank dokončno odločil o ustreznem delovno-pravnem ukrepu, torej ali bo policistom potrdil izredno odpoved ali morebiti odločitev spremenil. Če bo ta obveljala, bodo policisti imeli možnost pritožbe na komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi. Če bi tudi ta njihovo pritožbo zavrnila, jim preostane še tožba na delovnem sodišču.

Na Generalni policijski upravi so pojasnili, da odločitve generalnega direktorja danes še ne bo, bo pa znana v kratkem.