c S
Predobravnavni narok za Bavčarja in brata Sušinski znova preklican 23.03.2016 13:30 Ljubljana, 23. marca (STA) - Predobravnavni narok za nekdanjega prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja, nekdanjega svetovalca Istrabenza Kristjana Sušinskega in nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Nastjo Sušinskega v v zadevi Istrabenz, sklican za četrtek, je bilo znova preklican. Na sodišču pravijo, da vabilo Bavčarju ni bilo izkazano, ta pa pravi nasprotno.

"Vabilo na obravnavo za obdolženega Igorja Bavčarja ni bilo izkazano, zato je sodišče preklicalo obravnavo razpisano za četrtek," so za STA o vzrokih za preklic naroka v ponovljenem sojenju pojasnili na okrožnem sodišču. Dodali so, da v torek vabilo še ni bilo izkazano, zato so obravnavo preklicali, tudi če bi Bavčar vabilo že prejel, pa mu morajo dati osem dni za pripravo na narok. Medtem pa je Bavčar za STA zatrdil, da so mu vabilo vročili. "Imam ga in bi prišel," je dodal.

Vabilo so mu sicer najprej skušali vročiti prek navadne pošte, ker tako niso bili uspešni, pa so poskusili še s pooblaščenim vročevalcem, so dodali na sodišču.

Vrhovni sodniki so lani jeseni zaradi po njihovem mnenju premalo konkretiziranih očitkov v celoti razveljavili sodbo Bavčarju in Kristjanu Sušinskemu za pranje denarja, zadevo pa poslali v ponovno sojenje.

Delno so vrhovni sodniki ugodili tudi Nastji Sušinskemu, in sicer v delu, ki se nanaša na očitke Bavčarju in Kristijanu Sušinskemu glede pranja denarja.

Zavrnili pa so zahtevek nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota, ki je bil zaradi zlorabe položaja obsojen na kazen petih let in desetih mesecev zapora, kazen pa od oktobra 2014 prestaja v zaporu na Dobu.

Ljubljansko okrožno sodišče je maja 2014 presodilo, da je Šrot naklepno zlorabil položaj pri vodenju Pivovarne Laško. Bavčar je po mnenju senata prvostopenjskega sodišča Šrota napeljeval k temu dejanju, nato pa je, tako kot brata Sušinski, razpolagal z denarjem velike vrednosti, za katerega je vedel, da je bil pridobljen na nezakonit način.