c S

Vlada načrtuje vzpostavitev urada za migracije

20.01.2016 11:25 Ljubljana, 20. januarja (STA) - Vlada v naslednjih mesecih načrtuje vzpostavitev urada za migracije, ki bo prevzel celotno oskrbo migrantov in razbremenil nevladne in humanitarne organizacije ter pripadnike Civilne zaščite, je na torkovem delovnem sestanku operativne skupine, organizacij in občin povedal državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic.

Na sestanku so se srečale razširjene operativne skupine, humanitarne in nevladne organizacije ter občine, ki se od lanskega septembra soočajo s prihodom večjega števila migrantov, piše na spletni strani ministrstva za notranje zadeve.

Šefic je predstavil pregled opravljenega dela in ključne uspehe v preteklem letu ter predstavil izzive v prihodnjem obdobju. Zahvalil se je vsem za zelo dobro opravljeno delo, saj so s skupnimi močmi v preteklem letu oskrbeli več kot 350.000 migrantov, ki so prečkali Slovenijo. Ob tem so prebivalcem in tudi migrantom zagotovili visok nivo varnosti, ki ostaja ključna prioriteta tudi v prihodnje.

Županom občin, v katerih so vzpostavljeni sprejemni in nastanitveni centri, je Šefic zagotovil, da gre za začasne centre, predvidene le za krajše zadrževanje migrantov, še piše na spletni strani ministrstva.