c S

V Mariboru odpirajo pravno kliniko za vse

18.01.2016 08:57 Maribor, 16. januarja (STA) - Humanitarno društvo Pravo v sodelovanju z mariborsko pravno fakulteto danes pričenja s projektom Pravna klinika - center pravne pomoči. S tem društvo odpira vrata s pisarno, v kateri bodo mladi pravniki svetovali vsem pravne pomoči potrebnim obiskovalcem, so sporočili iz društva. Svetovanje bo brezplačno vsako soboto.

Z omenjenim projektom v društvu želijo pustiti pečat širši javnosti, saj bo na eni strani izvajalo družbeno koristno delo oz. prvo pravno pomoč socialno ogroženim, na drugi strani pa bodo v Pravni kliniki lahko sodelovali tudi študenti prava, ki se bodo učili na praktičnih primerih in pomagali svetovalcem pod mentorstvom starejših kolegov. Tako bodo krepili svoje znanje, kar jim bo koristilo pri opravljanju pravniškega poklica.

Sicer pa gre za nadaljevanje uspešne zgodbe spletnega portala www.pravozavse.si, pri čemer ekipo slednjega sestavlja 26 članov, od tega 19 zaposlenih kot odvetniški, sodniški in notarski pripravniki oz. nadaljujejo študij na doktorski stopnji ter sedem študentov mariborske pravne fakultete. V treh letih obstoja so prek portala brezplačno podali že več kot 8000 pravnih mnenj.