c S

Mariborski odvetnici dve leti in pol zapora

15.07.2015 14:41 Maribor, 15. julija (STA) - Mariborsko sodišče je danes odvetnico Andrejo Šifrer zaradi napeljevanja k izsiljevanju obsodilo na dve leti in pol zapora. Sodni senat pod vodstvom Danila Obersnela se ni strinjal z argumenti obrambe, ki je zahtevala oprostilno sodbo oziroma celo, da zavrže obtožnico. Sodnik je dejanje odvetnice ocenil kot posebej zavržno.

Šifrerjeva je leta 2010 od Mihaela in Gordane Vidovič kupila podjetje Ambicije, ki se je ukvarjalo s poravnavami zavarovalniških odškodnin in z njima sklenila pogodbo, na podlagi katere jima je v zameno za podjetje odstopila stanovanji v Mariboru in Ljubljani. Za direktorja je imenovala Darka Konstantinovića, ki ji je ob prevzemu poslov pojasnil, da podjetje nima nobene vrednosti.

Ker se je odvetnica počutila ogoljufano, je od zakoncev Vidovič zahtevala vračilo denarja, a se s tem nista strinjala, saj da je podjetje ustvarjalo dobiček. Da bi le prišla do svojega denarja, je Konstantinovića večkrat skušala nagovoriti, naj poišče nekoga, ki bi za primerno plačilo pritisnil na Vidoviča in od njiju izsilil 600.000 evrov.

Ker se Konstantinović s tem ni strinjal, je odvetnico prijavil policiji, ki je njene namere dokončno razgalila tudi s pomočjo kriminalista pod krinko. Odvetnica je na sodišču obtožbe sicer zanikala, češ da so ji vse skupaj nastavili, a ji sodni senat ni pritrdil.