c S

Državnotožilski svet o Fišerju po seznanitvi slednjega s poročilom

22.04.2015 07:55 Ljubljana, 21. aprila (STA) - Državnotožilski svet bo o poročilu o zatrjevanih kršitvah generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja razpravljal po tistem, ko bo Fišer nanj podal odgovor, so za STA sporočili z Državnotožilskega sveta. Predsednica sveta Alenka Mežnar pričakuje, da se bo to zgodilo pred redno majsko sejo.

V zadnjih dneh so se namreč v nekaterih medijih pojavile informacije, da bi lahko Državnotožilski svet o poročilu, ki ga je pripravila Mežnarjeva, razpravljal že v sredo.

A kot pojasnjuje Mežnarjeva, se to lahko zgodi šele, ko bo Fišer podal odgovor na poročilo. Kdaj naj bi bila razprava, v tem trenutku po navedbah Mežnarjeve ni mogoče napovedati, "vsekakor pa pričakujem, da še pred redno majsko sejo".

Navaja še, da bo seja sklicana takoj, ko bo Državnotožilski svet prejel Fišerjev odgovor, kot tudi, da bo svet o zatrjevanih kršitvah razpravljal in sprejel odločitev.

Omenjeno poročilo je od Mežnarjeve zahteval pravosodni minister Goran Klemenčič, in sicer po tistem, ko je Komisija za preprečevanje korupcije objavila končno poročilo o nadzoru nad imenovanjem Boštjana Škrleca na mesto generalnega direktorja vrhovnega državnega tožilstva. Pri tem je komisija ugotovila, da sta Fišer in nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar ravnala koruptivno, ker sta opustila dolžna ravnanja in s tem Škrlecu omogočila nepremoženjsko korist.