c S
Tudi Hrvaška s tiralico za Wolfom 28.01.2015 13:16 Zagreb, 28. januarja (STA) - Hrvaško notranje ministrstvo je natanko teden dni po tistem, ko so Walterja Wolfa na podlagi slovenskega zapornega naloga v povezavi z afero Patria aretirali v Kanadi, razpisalo mednarodno tiralico za tem podjetnikom. Iščejo ga zaradi sporne privatizacije podjetja v Karlovcu. Hrvaška tiralica je objavljena tudi na spletni strani Interpola.

Postopek z razpisom mednarodne tiralice na Hrvaškem se je začel 21. januarja oz. dan po tistem, ko so Wolfa aretirali na njegovem posestvu v Kanadi na podlagi slovenske zahteve. Pred tem so lani razpisali tiralico za Wolfom samo za območje Hrvaške, čeprav so vedeli, da podjetnik ne živi na njenem ozemlju, danes piše Jutarnji list.

Z mednarodno tiralico so hrvaške oblasti sprožile vse ukrepe, da bi zagotovili njegovo navzočnost na Hrvaškem, a bodo na vrsti potem, ko bo proti Wolfu postopek sklenila Slovenija, dodaja zagrebški časnik.

Wolf je bil v Sloveniji med obtoženimi v zadevi Patria, obtožni predlog pa ga je bremenil pomoči pri kaznivem dejanju sprejemanja daril za nezakonito posredovanje.

Karlovško sodišče je pred leti zaradi malverzacij v karlovški industriji obutve (KIO) Wolfa obsodilo na dve leti in pol zapora, a je hrvaško vrhovno sodišče prvostopenjsko odločitev zaradi proceduralnih napak razveljavilo in določilo ponovitev sojenja. Wolf se na vabila na novo sojenje ni odzval.