c S

Rotnikov pripor po mnenju vrhovnega sodišča nezakonit

06.01.2015 07:55 Ljubljana, 05. januarja (STA) - Sklep o odreditvi pripora nekdanjemu direktorju Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Urošu Rotniku je po mnenju vrhovnega sodišča nezakonit, zato ga je razveljavilo, sta poročala TV Slovenija in POP TV. To jim je potrdil Rotnikov odvetnik Mitja Jelenič Novak.

Po besedah Jeleniča Novaka je bil pripor, ki ga je Rotnik prestajal od 6. novembra do 24. decembra lani, nezakonit. "Ta trenutek razmišljamo samo o tem, kaj bo s kazenskim postopkom. Odločitev vrhovnega sodišča pa po mojem mnenju vpliva tudi na postopek. Sodišče je povedalo, da ni bilo izkazanega utemeljenega suma za pranje denarja, kar trdim že ves čas. In če ni utemeljenega suma za pripor, potem ga ni tudi za preiskavo," je dejal za TV Slovenija.

Jelenič Novak ob tem še meni, da bi bilo logično, da bi sodišče ugodilo tudi njihovi pritožbi o uvedbi preiskave, ki so jo vložili na celjsko okrožno sodišče, sta poročali televiziji.

Rotnika so skupaj z nekdanjim prvim možem borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdanom Pušnikom 5. novembra lani privedli pred preiskovalno sodnico celjskega okrožnega sodišča. Ta je zanj odredila pripor, za Pušnika ne. Oba sta osumljena kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer sumov pranja denarja, storjenih na škodo Teša.