c S

Registracija blagovne znamke ali modela odslej tudi prek spleta

19.11.2014 09:05 Ljubljana, 19. novembra (STA) - Urad RS za intelektualno lastnino po novem omogoča registracijo blagovne znamke ali modela tudi prek spleta. Vloge za registracijo sprejemajo v spletni aplikaciji za elektronsko vlaganje, ki so jo razvili v sodelovanju z evropskim uradom za usklajevanje na notranjem trgu (OHIM).

Kot so sporočili iz urada za intelektualno lastnino, želijo s spletno aplikacijo izboljšati uporabniško izkušnjo in skrajšati trajanje postopkov registracije pravic industrijske lastnine. Aplikacija je na voljo na spletnem naslovu http://www.uil-sipo.si/uil/dejavnosti/e-vloge/.

Aplikacija je rezultat sodelovanja slovenskega urada za intelektualno lastnino z OHIM in sodi med projekte, ki jih v okviru sklada za sodelovanje OHIM uvaja v sodelovanju z nacionalnimi uradi držav članic EU, z drugimi uradi in ustanovami na področju intelektualne lastnine ter združenji uporabnikov.

OHIM in nacionalni uradi na spletu ponujajo tudi zbirko iskalnih orodij EU-tmdn, ki je na voljo na naslovu www.tmdn.org. Gre za vstopno točko do enotnih spletnih orodij na področju intelektualne lastnine, ki uporabniku omogočajo dostop do usklajenih podatkov sodelujočih uradov na področju registracije znamk in modelov v EU.

Večina orodij je večjezičnih in zagotavljajo dostop do usklajenih podatkov uradov, ki so svoje podatkovne zbirke že povezali s posameznim orodjem oziroma bodo to še storili. Na voljo so tudi v slovenskem jeziku.