c S

10 najvplivnejših pravnikov 2014: Znanih je dvajset finalistov

05.11.2014 13:38

Ljubljana, 05. novembra - Na portalu IUS-INFO tudi letos poteka izbor »10 najvplivnejših pravnikov« in z iztekom prvega dela glasovanja je že znan krog finalistov. Med dvajsetimi pravnicami in pravniki, ki so bili največkrat predlagani, bodo obiskovalci portala izbrali deset najvplivnejših v letu 2014. Izbranci bodo na sklepni okrogli mizi predstavili svoja stališča o aktualnih družbenopolitičnih temah v Sloveniji.

Na osrednjem slovenskem pravnem portalu IUS-INFO (<www.iusinfo.si>) se je 14. oktobra začel tradicionalni, letos že štirinajsti izbor »10 najvplivnejših pravnikov«, ki utečeno poteka v dveh delih. V prvem delu izbora, ki se je končal v torek, 4. novembra, so obiskovalci in uporabniki portala predlagali slovenske pravnice in pravnike, ki so vidno zaznamovali leto 2014.

Organizatorji izbora so prejeli kar 134 različnih predlogov oziroma imen slovenskih pravnic in pravnikov, ki so bili letos po mnenju uporabnikov portala posebej prizadevni in prodorni pri svojem strokovnem delu. Med finalisti je nekaj pravnikov, ki jih doslej v izboru nismo srečevali, pa so v letošnjem letu vidneje zaznamovali slovenski pravni, medijski ali politični prostor, še vedno imajo močan vpliv pravniki z akademskega področja, med finaliste pa se znova uvršajo tudi sodniki in tožilci.  

Med dvajset največkrat predlaganih pravnic in pravnikov, ki se bodo potegovali za naziv 10 najvplivnejših pravnikov 2014, so se uvrstili (po abecednem vrstnem redu):

dr. Matej Avbelj, mag. Nina Betetto, dr. Miro Cerar, Marjan Feguš, mag. Andrej Ferlinc, dr. Janja Hojnik, dr. Marko Ilešič, ddr. Klemen Jaklič, dr. Miha Juhart, mag. Goran Klemenčič, mag. Jože Kozina, mag. Matevž Krivic, Branko Masleša, Franci Matoz, Vlasta Nussdorfer, dr. Marko Pavliha, Nataša Pirc Musar, dr. Rajko Pirnat, dr. Andraž Teršek in Nina Zidar Klemenčič.

V drugem delu izbora, ki bo potekal do vključno ponedeljka, 24. novembra, bo vsak glasovalec lahko oddal svoj glas za enega izmed dvajsetih predlaganih pravnic in pravnikov, pri tem pa bo lahko dodal tudi vprašanje za izbranega kandidata. Po preštetju vseh glasov bodo v torek, 25. novembra, znana imena 10 najvplivnejših pravnikov v letu 2014.

Uvrstitev med 10 najvplivnejših pravnikov pridobiva vedno večjo veljavo tako v pravni kot tudi širši javnosti in družba IUS SOFTWARE, ki ureja in razvija portal IUS-INFO, bo vseh deset najvplivnejših pravnic in pravnikov povabila na okroglo mizo, s katero se izbor tradicionalno končuje.

Na slovesnosti, ki bo v torek, 2. decembra, v ljubljanskem Hotelu Lev bodo najvplivnejši slovenski pravnice in pravniki prejeli priznanja ter v razpravi predstavili svoje poglede na različne aktualne teme in dogodke v slovenskem političnem, gospodarskem in družbenem okolju. Obeta se zanimiva in polemična razprava, saj bo decembra tudi že pravi čas za konkretne strokovne ocene delovanja nove vlade.