c S

Podržaj potrdil izpustitev Bineta Kordeža iz zapora

30.10.2014 08:10 Ljubljana, 29. oktobra (STA) - V. d. generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj je potrdil, da so nekdanjega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža nocoj izpustili iz zapora na Dobu, ker je vrhovno sodišče ugodilo njegovi zahtevi za varstvo zakonitosti. Kordež je kazen šestih let in pet mesecev zapora prestajal zaradi zlorabe položaja.

Po poročanju spletnega portala žurnal24.si je vrhovno sodišče ugodilo Kordeževi zahtevi za varstvo zakonitosti, ker naj bi v sodbi ugotovili bistvene kršitve. Kazen je sicer začel prestajati 26. julija lani.

Tiskovni predstavnik vrhovnega sodišča Gregor Strojin z odločitvijo ni seznanjen in jo bo lahko preveril šele zjutraj, navajajo spletne Slovenske novice. Na telefonske klice pa se ne odziva ne Kordež ne njegov odvetnik Janez Hočevar.

Že julija letos je višje sodišče Kordežu, ki je bil v zaporu zaradi nezakonitih poslov pri preprodaji trgovskega centra Primskovo, odpravilo odločbo o odvzemu skoraj 2,4 milijona evrov nezakonito pridobljenega premoženja.