c S

Preiskovalna sodnica Petrovčiču odredila enomesečni pripor

27.08.2014 16:32 Ljubljana, 27. avgusta (STA) - Preiskovalna sodnica je po današnjem zaslišanju Dušanu Petrovčiču, ki je v petek ustrelil policista Damijana Kukoviča, na predlog tožilstva odredila enomesečni pripor, je v izjavi potrdila okrožna državna tožilka Karmen Erčulj. Prestajal ga bo na enoti za forenzično psihiatrijo Oddelka za psihiatrijo v UKC Maribor.

Erčuljeva je v izjavi po današnjem zaslišanju pojasnila, da je zoper njega vložena zahteva za preiskavo zaradi treh očitanih kaznivih dejanj, poskusa kaznivega dejanja ropa, kaznivega dejanja umora in poskusa kaznivega dejanja umora.

Dodala je tudi, da se je Petrovčič na kratko zagovarjal, ni pa želela govoriti o vsebini zagovora. Pripor so mu sicer odredili zaradi ponovitvene nevarnosti.

Hkrati so za Petrovčiča predlagali tudi pregled izvedenca psihiatrične stroke, je dodala tožilka.

Policista sta Petrovčiča v petek v Litiji ustavila, ker ni bil pripet z varnostnim pasom. Ko je k avtomobilu pristopil policist Damijan Kukovič, ga je Petrovčič ustrelil, Kukovič pa je za posledicami ran v ponedeljek umrl. V petkovem streljanju je bil poškodovan tudi Petrovčič, ki so ga v petek pripeljali v zdravniško oskrbo. Na Petrovčiča je sicer streljal Kukovičev kolega, ki je bil tudi na kraju dogodka.

Petrovčiča so po torkovem odpustu iz bolnišnice znova prevzeli policisti in ga danes v dogovoru s tožilstvom z ovadbo zaradi kaznivega dejanja umora privedli k preiskovalnemu sodniku.