c S

Programski svet RTVS o kandidatih za generalnega direktorja znova po dopustih

30.07.2014 13:32 Ljubljana, 30. julija (STA) - Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo o izboru generalnega direktorja predvidoma glasoval po dopustniškem obdobju, napoveduje v. d. predsednika programskega sveta Mitja Štular. Navaja še, da je višje sodišče zavrnilo predloga Nataše Pirc Musar za začasni odredbi, s katerima je želela ustaviti obnovljeno glasovanje.

Programski svet RTVS je danes prejel sklep Višjega delovnega in socialnega sodišča. To je v sodnem sporu glede imenovanja generalnega direktorja zavrnilo predloga Nataše Pirc Musar za začasni odredbi. S slednjima je Pirc Musarjeva želela ustaviti obnovljeno glasovanje programskega sveta in zahtevala zaposlitev na mestu generalne direktorice. Odločitev je pravnomočna, v sporočilu za medije navaja Štular, ki pojasnjuje, da s tem lahko programski svet nadaljuje obnovljeni postopek izbire generalnega direktorja RTVS.

Nekdanjo informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar je programski svet ob prvem glasovanju 7. aprila letos z enim glasom več izglasoval za novo generalno direktorico zavoda. Ker se je kasneje izkazalo, da dva svetnika nista izpolnjevala pogojev za to funkcijo, ju je DZ razrešil, programski svet pa je 23. maja na izredni seji ponovno glasoval o petih kandidatih, a nobeden od njih ni dobil dovolj glasov.

Pirc Musarjeva je skušala imenovanje na mesto generalne direktorice doseči s pomočjo sodišča. Programski svet je 18. julija sklenil, da na podlagi začasne odredbe delovnega in socialnega sodišča zamrzne vse aktivnosti v zvezi z imenovanjem in nastopom funkcije generalnega direktorja zavoda, in sicer za čas veljavnosti odredbe oz. do pravnomočne odločitve sodišča.