c S

Zavod za zaposlovanje iskalcem zaposlitve in delodajalcem nudi tudi elektronske storitve

12.06.2014 08:17 Ljubljana, 12. junija (STA) - Zavod RS za zaposlovanje brezposelne, iskalce zaposlitve in delodajalce, ki iščejo nove kadre, vabi k uporabi njegovih elektronskih storitev na spletni strani PoiščiDelo.si. Na ta način se lahko uporabniki izognejo čakanju v vrsti na uradu za delo, saj lahko vse storitve uredijo kadarkoli in kjerkoli želijo.

Portal omogoča hitro in ažurno komunikacijo ne glede na geografsko oddaljenost uporabnika od najbližjega urada za delo, kar prihrani čas in potne stroške. Iskalcem zaposlitve omogoča pregled prostih delovnih mest, naročanje na sms-sporočila in obvestila o prostih delovnih mestih, so sporočili z Zavoda RS za zaposlovanja.

Na spletni strani najdejo tudi nasvete za iskanje zaposlitve in elektronsko svetovanje, oddajo prijave v evidence zavoda in vlogo za pridobitev denarnega nadomestila.

Delodajalcem, ki dostopajo do spletnih storitev je omogočeno elektronsko sporočanje prostih delovnih mest, iskanje med profili iskalcev zaposlitve in stik z iskalci preko elektronskega poštnega predala.

Na portalu lahko tudi vnašajo obvestila o delavcih v odpovednem roku in sporočajo podatke o nadomestilih stroškov bruto plače.