c S

Morilcema iz Čežarjev 30 in 27 let zaporne kazni

16.04.2014 08:04 Koper, 15. aprila (STA) - Marko Markovič in Kosta Aleksandrov sta bila danes na koprskem okrožnem sodišča umor v Čežarjih marca lani obsojena na 30 oziroma 27 let zapora, poročajo mediji. Visoki kazni sta dobila zaradi okrutnosti, naklepa, zahrbtnosti in koristoljubja pri tem dejanju, njuna zagovornika pa sta že napovedala pritožbi.

Obsojena sta 10. marca lani z 10 udarci v glavo in davljenjem umorila 57-letnega domačina. Zaradi izredne okrutnosti, jasnega naklepa in koristoljubja jima je sodnica Oriana Trunkl odmerila visoke kazni.

61-letni Markovič na določitvi sodbe ni bil prisoten, ker je v priporu, 33-letni bolgarski državljan Aleksandrov pa je dejal le, da je pripravljen povedati vse, "če ga bodo novinarji obiskali" v zaporu, poroča RTV Slovenija na svoji spletni strani.

Umor 57-letnega domačina v vasi Čežarji pri Kopru je močno razburil javnost. Truplo so odkrili, potem ko poslovodja trgovine 11. marca zjutraj ni prišel v službo in je šla zato sodelavka na njegov dom. Vrata stanovanjske hiše so bila po pričanju očividcev odprta, hiša pa razmetana. Na tleh pred vrati oziroma pred kletjo so bili tudi krvavi madeži. Policisti so žrtev našli na tleh v kleti z močno poškodovano glavo.

Policija je v kriminalistični preiskavi ugotovila, da je šlo za umor iz koristoljubja. Umorjeni je živel sam, govorilo pa se je, da razpolaga z večjim premoženjem.

V štiri mesece trajajoči preiskavi so koprski kriminalisti opravili več kot 700 razgovorov, Markoviča pa naj bi izdal osebni avtomobil volvo, ki so ga videli parkiranega v Pobegih. Bolgara, ki je bil zaposlen na obalnem območju, pa naj bi izdali odvzeti vzorci DNK.