c S

Okrožno državno tožilstvo potrdilo, da je Simčičevo spričevalo ponarejeno

08.03.2012 07:29 Ljubljana, 07. marca (STA) - Okrožno državno tožilstvo je za POP TV potrdilo, da je srednješolsko spričevalo poslanca Ivana Simčiča ponarejeno. Kot je za televizijo povedala višja državna tožilka Katjuša Čeferin, so že leta 2007 v predkazenskem postopku ugotovili, da je spričevalo ponarejeno. Nadaljnjih postopkov takrat niso sprožili, ker naj bi primer zastaral.

Kot je še poročal POP TV, gre torej za uradno potrditev, da se je poslanec DeSUS nezakonito zaposlil v vojski, vpisal na Filozofsko fakulteto, po razkritju afere pa lagal tako strankarskim kolegom kot javnosti.

Mediji so namreč v preteklih tednih poročali o domnevno lažnem srednješolskem spričevalu Simčiča. Ta je zatrdil, da je obiskoval in uspešno zaključil srednjo šolo na Hrvaškem. V njegovi zgodbi pa so mediji našli vrsto neskladnosti.

Simčič originala spričevala srednje šole ni pokazal, ker da je pri uradnih organih, ki mu ga ne želijo vrniti. Je pa skupaj s predsednikom stranke Karlom Erjavcem v četrtek stopil pred medije in na novinarski konferenci znova zatrdil, da spričevalo ni ponarejeno.