c S

Ponudbo za nakup objekta v ulici Stare pravde 6 oddala le apostolska nunciatura

24.01.2012 13:23 Ljubljana, 24. januarja (STA) - Ponudbo za nakup objekta v ulici Stare pravde 6 v Ljubljani je oddala le apostolska nunciatura Svetega sedeža v Sloveniji. Ponujena cena za objekt, v katerem naj bi tako svoj sedež dobilo apostolsko predstavništvo Svetega sedeža, je enaka izklicni, in sicer 1,34 milijona evrov.

Kot je za STA povedal svetovalec apostolske nunciature v Ljubljani Janusz Urbanczyk, čaka stavbo najprej obnova, njihova želja je, da bi jo začeli uporabljati čim prej, predvidoma pa naj bi se to zgodilo v letu 2013.

Nunciatura čaka na stalni sedež v Sloveniji vse od imenovanja prvega stalnega nuncija v Ljubljani Edmonda Farhata 26. julija 1995. V vseh letih je bilo za njen sedež predvidenih več lokacij, a se nobena ni izšla.

Apostolska nunciatura v Ljubljani je diplomatsko predstavništvo Svetega sedeža v Sloveniji. Papeško predstavništvo ima diplomatski značaj in status veleposlaništva. Apostolski nuncij je osebni in stalni predstavnik papeža tako pri Katoliški cerkvi v Sloveniji kot pri slovenskih oblasteh, piše na spletnih straneh slovenske Katoliške cerkve.