c S

Osumljenec za ugrabitev 15-mesečne deklice ostaja v priporu

11.08.2011 15:06 Ljubljana, 11. avgusta (STA) - Ljubljansko višje sodišče je zavrnilo pritožbo na pripor zoper domnevnega ugrabitelja 15-mesečne deklice Uroša Loža, je za STA pojasnil njegov odvetnik Andrej Žabjek. Pojasnil je tudi, da je na vrhovno sodišče tudi že vložil zahtevo za varstvo zakonitosti.

Višje sodišče je z odločitvijo pritrdilo zunajobravnavnemu senatu ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je pripor odredilo minuli petek. Še pred tem je preiskovalni sodnik domnevnemu storilcu odredil zgolj hišni pripor, čeprav je državni tožilec predlagal odreditev pripora.

Kot je dejal Žabjek, je višje sodišče svojo odločitev utemeljilo z besedami, da pri Ložu obstaja ponovitvena nevarnost ogrozitve, saj je osumljeni odvisnik od iger na srečo ter je zato tudi zabredel v dolgove.

Žabjek pa ne verjame, da bi Lož kaj takega ponovil, saj, kot je dejal, je osumljenec to storil v stiski. Poudaril je, da ima Lož za seboj težko izkušnjo in ve, da tako dejanje ni pravi način za doseganje ciljev. Žabjek tako meni, da bi hišni pripor zadostoval.

Zamaskirani moški je deklico ugrabil 2. avgusta v Mekinjah pri Kamniku. Ugrabitelj jo je kasneje odložil ob cesti v bližini Ljubljane. Po ugrabitvi je zahteval tudi odkupnino, vendar so osumljenca policisti še isti dan okoli polnoči prijeli in pridržali. Za tem so na obrobju Ljubljane našli tudi otroka.

Reševalci so deklico odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer so ji nudili pomoč zaradi dehidracije, kmalu pa so jo tudi že odpustili iz bolnišnice.