c S

Stroški stečajnega postopa GPG naj bi presegli milijon evrov

05.08.2011 11:57 Ljubljana, 05. avgusta (STA) - Stroški celotnega stečajnega postopka nad Gradbenim podjetjem Grosuplje (GPG) naj bi znašali 1,14 milijona evrov, je razvidno iz predloga predračuna stroškov, ki ga je ljubljanskemu okrožnemu sodišču v soglasje predložila stečajna upraviteljica Melita Butara. Stečajni postopek naj bi sicer sklenili predvidoma v letu 2014.

Sodišče je sicer v okviru omenjenega aprila letos začetega stečajnega postopka že odobrilo delni predračun stroškov v višini 240.541 evrov, je še razvidno iz današnje objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Glede na predlog za določitev načrta poteka stečajnega postopka naj bi se slednji kot omenjeno sklenil predvidoma leta 2014. Prodajo premoženja naj bi zagnali že v letošnjem letu.

Stečajni postopek nad močno zadolženim GPG se je začel 4. aprila letos, na ta dan je podjetje imelo zaposlenih 217 delavcev. Predlog za stečaj GPG je podalo vodstvo družbe na čelu z direktorjem in največjim lastnikom Borisom Dolamičem. Kasneje je v stečaj šlo še več sestrskih podjetij družbe GPG.