c S

Zagožen je bil na dan, ki ga omenja avstrijska obtožnica, še v Sloveniji

27.07.2011 08:11 Ljubljana, 26. julija (STA) - Po obtožnici, ki so jo v zadevi Patria vložili avstrijski tožilci, naj bi dunajski posrednik Patrie Wolfgang Riedl 15. februarja 2007 v Slovenijo prinesel 900.000 evrov podkupnine za stranko SDS in denar izročil Jožetu Zagožnu. Tako Riedl kot Zagožen sta to zanikala. Kot je danes poročala TV Slovenija, pa je bil Zagožen ta dan v Sloveniji.

Zagožen je namreč v nedeljo za TV Slovenija dejal, da je bil v času, ko naj bi mu Riedl izročil denar, v Avstraliji. A se je izkazalo, da temu ni bilo tako. Za omenjeno televizijo je danes pojasnil, da je bil v času nedeljske izjave na dopustu in je v telefonskem pogovoru govoril po spominu.

Kot je dodal, je bil 15. februarja 2007 v Sloveniji, kjer je urejal stvari za Avstralijo, 18. februarja pa je tja odpotoval. Znova pa je poudaril, da se z Riedlom ni nikoli pogovarjal o kakšnem denarju in mu ta tudi nikoli ni ničesar obljubil, niti dal.

Tudi Riedl je že zanikal, da bi se 15. februarja srečal z Zagožnom. Ob tem je zatrdil, da tudi sicer Zagožnu ni nikdar ponujal ali dajal denarja.

Avstrijsko tožilstvo je v zadevi Patria obtožnico vložilo zoper pet osumljencev, prva na seznamu sta Wolfgang Riedl in Walter Wolf. Obema očitajo vpletenost v podkupovanje.