c S

Klaus zavrnil varnostni pregled v parlamentu v Avstraliji

26.07.2011 11:03 Sydney, 26. julija (STA) - Češki predsednik Vaclav Klaus je danes med obiskom parlamenta v Canberri presenetil svoje avstralske gostitelje, saj ni želel stopiti skozi varnostno kontrolo. Klaus, ki je na obisku v Avstraliji, naj bi v studiu televizijske hiše ABC v poslopju parlamenta dal intervju.

Novinarka televizije ABC Michelle Ainsworth je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala, da se je Klaus, takoj ko je zagledal varnostne naprave, ustavil in dejal, da skoznje ne bo stopil. Novinarka mu je zatem povedala, da morajo skozi varnostno kontrolo stopiti vsi, a je češki predsednik vztrajal.

Novinarka je varnostnikom nato skušala razložiti, da gre za češkega predsednika, s katerim naj bi v stavbi opravili intervju in ki ne želi stopiti skozi detektor kovin. Toda varnostnik se na to ni zmenil in je odvrnil, da mora varnostno kontrolo opraviti vsak.

Ainsworthova je Klausu razložila, da izjem ni in da varnostna pravila veljajo za vsakogar. Klaus ni popustil in je dejal: "Ne bom šel skozi. Odhajam. Odpravil se bom nazaj v svoj hotel. Če hočete z mano opraviti intervju, lahko to storite tam."

Novinarka je še povedala, da predsednik, znan po svoji trmoglavosti, ni niti pozdravil, ampak je kar odšel.