c S

Slovenija za Breivika "multikulti neindoktrinirana" država

26.07.2011 07:49 Oslo/Ljubljana, 25. julija (STA) - V manifestu, ki ga je pred petkovim pokolom na spletu objavil 32-letni norveški desničar Anders Behering Breivik, je večkrat omenjena tudi Slovenija. Napadalec, ki je ubil kar 93 ljudi, jo med drugim izpostavlja kot evropsko državo, v kateri je bila "multikulturalistična propaganda pranja možganov" najmanj uspešna, omenja pa tudi stranko SNS.

Kot piše Breivik, si je preko Facebooka zgradil mrežo podobno mislečih posameznikov, pri čemer se je osredotočil predvsem na desno usmerjene panevropske oziroma mednarodne Facebook skupine, posebej pa ga je zanimalo "razmerje nacionalnost vs. politična korektnost".

S primerjavo podatkov je države nato razporedil glede na uspeh "marksističnih/multikulturalističnih kampanj pranja možganov". Sestavil je lestvico, na kateri je državam, kjer je po njegovem mnenju uspeh multikulturalistične propagande pranja možganov najmanjši, pripisal vrednost 100, vrednost 0 pa so dobile države, kjer naj bi bila ta propaganda najuspešnejša.

Na tej lestvici "multikulti indoktrinacije" se je Slovenija z 90 točkami skupaj s Slovaško uvrstila na sam vrh. Z 80 točkami jima sledi Češka, medtem ko so se na samem dnu lestvice znašle Norveška, Švedska in Nemčija. Slednja je prejela eno samo točko.

Slovenijo nato omeni, ko piše o desničarskih strankah oz. nacionalističnih organizacijah v Vzhodni Evropi. Za te sicer ugotavlja, da iz objektivnih razlogov ne promovirajo toliko nasprotovanja priseljevanju ali islamizaciji, ampak nacionalizem, nasprotovanje EU, antisemitizem in nasprotovanje do drugih etničnih skupin, posebej Romov. V Sloveniji kot takšno stranko izpostavi SNS in doda, da je na volitvah leta 2008 prejela 5,8 odstotka glasov.

Naslednjič Slovenijo vsebinsko omeni v poglavju z naslovom "Od osvoboditve do konsolidacije k Evropski federaciji". V njem napoveduje, da se bo v naslednjih 20 do 70 letih ena od treh velikih zahodnoevropskih držav - Nemčija, Velika Britanija ali Francija, pri čemer največ možnosti pripiše slednji - osvobodila "večkulturne (EUSSR/US) hegemonije".

Ko se bo to zgodilo, se bodo tej prvi veliki državi, tako napoveduje, pridružile "Italija, Srbija, Avstrija, Češka, Slovenija, Slovaška in še nekaj drugih držav", nato pa bodo sledile še preostale.

Nazadnje se beseda Slovenija v 1518 strani dolgem manifestu znajde v Breivikovem odgovoru na vprašanje, kaj bi sporočil svojim evropskim bratom in sestram. Pove jim namreč, da se morajo zavedati, da niso sami, saj imajo po vsej Evropi številne simpatizerje in podpornike. Med državami, kjer imajo "lojalne brate in sestre" nato v kopici kakih 50 držav navede tudi Slovenijo.

Slovenija se sicer v obsežnem manifestu znajde še nekajkrat, a v ostalih primerih le v različnih statistikah, ki npr. navajajo deleže muslimanov v različnih državah. V Sloveniji npr. po podatkih, ki jih navaja Breivik, muslimani predstavljajo 2,4 odstotka prebivalstva.