c S

Po napovedanem Gantarjevem odhodu s čela DZ se iščejo alternative za nemoten političen proces

15.07.2011 08:18 Ljubljana, 14. julija (STA) - Premier Borut Pahor je na današnji novinarski konferenci po seji vlade napovedal, da ob napovedanem septembrskem odstopu Pavla Gantarja z mesta predsednika DZ že pripravljajo "alternative, ki bodo omogočale nemoten političen proces". Sicer pa se premier še ni dokončno odločil, ali bo vezal zaupnico vladi na sprejem rebalansa proračuna.

Pahor obžaluje Gantarjev napovedan odstop. Kot je dejal, se je osebno potrudil, da bi poslanec Zares ostal na mestu predsednika DZ. Vendar pa je Gantarjevo "odločitev treba vzeti na znanje", zato tečejo posvetovanja o tem, kaj storiti, da bo delo v parlamentu potekalo nemoteno tudi po Gantarjevem odstopu, je dejal premier.

Predsednik vlade se še ni dokončno odločil, ali bo vezal zaupnico vladi na sprejem rebalansa proračuna. Poudaril je, da je sprejem rebalansa proračuna njegova prioritetna naloga, vendar pa je izključno njegova odločitev, če bo vezal zaupnico na rebalans. To odločitev bo, kot pravi, sprejel po posvetih s kolegi.

Premier se zahvaljuje večini poslancev, da so v preteklem tednu sprejeli osem zakonov, ki jih je predlagala vlada, kljub temu da je ta manjšinska. Hkrati pa je poudaril, da vlada nadaljuje s pripravo reform. Med drugim bo vlada prihodnji teden predvidoma potrdila nadgradnjo zdravstvenega sistema do leta 2020, nadaljuje pa se tudi priprava zakonodaje s področja trga dela.

Po besedah direktorja Urada vlade za komuniciranje Darijana Koširja tisti ministri, ki so po odstopu ministric iz vrst Zares prevzeli dodatne resorje, za to prejemajo enako plačo, kot so jo doslej.

Kot predstojnik ministrstva za javno upravo je Pahor pojasnil, da se analiza učinkov plačnega sistema v javnem sektorju že izvaja. Sicer pa je njegova ambicija, da bi znotraj diskusije o zakonodaji na področju trga dela prišli do novih norm oz. standardov, ki bi omogočali večjo fleksibilnost znotraj javnega sektorja. Kot pravi, njegov cilj niti ni zmanjšati izplačil za plače v javni upravi, pač pa ustvariti vitko, primerno stimulirano in zato dovolj fleksibilno javno upravo.

Tako si prizadeva priti do rešitve, da bi lahko v javni upravi dosegli odpuščanje tistih, ki slabo delajo. Vendar pa priznava, da je zelo težko najti rešitev, ki bi onemogočala, da bi delavci, ki bi bili odpuščeni zaradi poslovnih razlogov, to razumeli kot politično šikaniranje ali osebno maščevanje in se zaradi tega odločili za tožbe. Tako sedaj s sodelavci zbira najboljše prakse z drugih držav.