c S

Vlada je sprejela dokončen predlog zaključnega računa lanskega proračuna

12.07.2011 07:35 Ljubljana, 11. julija (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela dokončen predlog zaključnega računa lanskega državnega proračuna in ga posredovala računskemu sodišču. Vlada se je pri tem odločila, da ne bo upoštevala predlaganih popravkov računskega sodišča, so danes sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Računsko sodišče pripravlja revizijsko poročilo o predlogu zaključnega računa lanskega proračuna. Ta je še v fazi predloga, po današnji odločitvi vlade pa bo lahko pripravilo končno poročilo.

Lani so revizorji revizijsko poročilo o predlogu državnega proračuna za 2009 sprejeli septembra in mu izrekli negativno mnenje.

V DZ je bila nato januarja letos sprejeta novela zakona o javnih financah, ki daje parlamentu pooblastilo, da v primeru zavrnitve zaključnega računa vladi naloži pripravo novega predloga ter določi popravke, ki jih mora ta upoštevati.

To še ni veljalo za zaključni račun predlanskega proračuna, ki ga je DZ sprejel kljub negativnemu mnenju računskega sodišča, veljalo pa naj bi že za zaključni račun lanskega proračuna.