c S

DZ se bo seznanil z odstopi Zaresovih ministric

11.07.2011 07:11 Ljubljana, 11. julija (STA) - Poslanci se bodo sestali na zadnjem rednem zasedanju pred parlamentarnimi počitnicami ter se seznanili z odstopi ministric iz vrst Zares ter obvestilom premiera Boruta Pahorja, da bodo njihove resorje začasno vodili drugi ministri. Premier Borut Pahor in ministri pa bodo odgovarjali na poslanska vprašanja.

Poslanci se bodo seznanili z odstopom treh ministric iz vrst Zares, Darje Radić, Irme Pavlinič Krebs in Majde Širca, s čimer jim bodo funkcije tudi uradno prenehale. Ministrice so odstopne izjave podale ob odhodu stranke iz koalicije. Hkrati se bodo seznanili z obvestilom predsednika vlade Boruta Pahorja, da bodo njihove resorje začasno, za tri mesece, začasno vodili drugi ministri.

Gospodarsko ministrstvo bo vodil Mitja Gaspari, sicer minister za razvoj; ministrstvo za kulturo bo prevzel Boštjan Žekš, sicer minister brez listnice, odgovoren za Slovence v zamejstvu in po svetu; ministrstvo za javno upravo pa bo vodil premier Borut Pahor ob pomoči generalne sekretarke vlade Helene Kamnar.

Takoj ko se bodo poslanci seznanili z odstopom Majde Širca, se bo ta vrnila v poslanske klopi in že sodelovala na seji. Že danes se bo zato iz parlamenta moral posloviti Vito Rožej, ki je bil nadomestni poslanec v času ministrovanja Majde Širca.

Sejo bodo poslanci nadaljevali s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Borutu Pahorju in ministrom.