c S

Volivci pokazali, da so zadovoljni z mojim delom, meni Popovič

11.07.2011 07:09 Koper, 10. julija (STA) - Novi stari župan Kopra Boris Popovič se je na polnem Carpacciovem trgu, kjer se je zbralo več kot tisoč njegovih privržencev, zahvalil za podporo, ki so mu jo tudi na tokratnih volitvah izkazali volivci. Ti so s tem pokazali, da so zadovoljni s tem, kar je naredil v zadnjih dveh mandatih, je Popovič dejal v nagovoru zbranim.

Popovič je sicer priznal, da ni dvomil v zmago, čeprav je obstajala določena bojazen glede volilne udeležbe zaradi današnje visoke vročine in dopustov.

"Izkazali ste mi veliko čast. Povedali ste, da ste ponosni na Koper, da ste ponosni na svojega župana in jaz sem seveda ponosen na vse vas, Koprčanke in Koprčane, in vedno bom," je nadaljeval župan.

Kot je napovedal, bodo sedaj na občini, ki jo sam šteje za eno najnaprednejših v državi, nadaljevali z delom. "Nihče nas ne bo ustavil v našem razvoju," je še poudaril Popovič. Njegov program je jasen, pravi, zato pričakuje podporo Koprčanov, da bodo vse zastavljene projekte uresničili.

Še pred tem je Popovič v kratki izjavi medijem na novinarsko vprašanje, ali glede na visoko podporo v občini razmišlja o kandidaturi za državnozborske volitve, odgovoril, da je za to še prezgodaj.

Je pa nadaljeval, da ga kot župana in državljana "zanima, kaj se dogaja v Ljubljani". Ob tem pa je dodal, da z dogajanjem "nismo zadovoljni".

Popovičevo zmago je okrog 22. ure pospremil tudi krajši ognjemet.

Popovič bo, kot kažejo prvi delni in neuradni izzidi volitev, še tretjič izvoljen za župana Mestne občine Koper. Do sedaj je bilo preštetih 14 odstotkih glasov, Popovič pa je prejel 70,21 odstotka teh glasov. Na drugem mestu mu z 19,59 odstotka glasov sledi Janez Starman (podpora SD, Zares, LDS in Oljke).