c S

Premier Pahor, sindikati in delodajalci med drugim o socialnem dialogu

06.07.2011 14:43 Ljubljana, 06. julija (STA) - Premier Borut Pahor, sindikati in delodajalci, ki so se na pobudo premiera ob 13. uri zbrali na sestanku, naj bi danes govorili tudi o socialnem dialogu. Med drugim naj bi predvidoma preverili, ali obstaja možnost za pogajanja o kompromisni rešitvi glede pokojninske reforme.

Kot so predstavniki sindikatov nakazali pred sestankom, so pogovori o pokojninskih spremembah s to vlado zdaj že pozni. "Prišel sem zaradi socialnega dialoga," je novinarjem dejal predsednik Pergama Dušan Rebolj. "Menim, da je ta dialog treba ohraniti, vendar bi ga potrebovali prej, ko smo se pogovarjali o projektih," je opozoril.

Premier Pahor pred sestankom ni dajal izjav. Proti koncu junija pa je že sporočil odločitev, da s sindikati, ki so dali pobudo za referendum o pokojninski reformi, znova začne socialni dialog tudi o pokojninskih spremembah. "Morda obstaja upanje, da bi v kratkem le prišli do nekega kompromisa," je povedal novinarjem 23. junija med vrhom EU v Bruslju.

Premier se je na prvem sestanku po referendumskem padcu pokojninske reforme s socialnimi partnerji sestal 17. junija z namenom, da bi poskušali znova vzpostaviti dialog. Tedaj so se odločili, da se takšna vrsta dialoga nadaljuje.