c S

Vlada razrešila državnega sekretarja Pšeničnyja

22.04.2011 08:42 Ljubljana, 21. aprila (STA) - Vlada je danes razrešila državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo Viljema Pšeničnyja. To je storila na njegov lastni predlog, so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Kdo ga bo nasledil, še ni znano.

Pšeničny je odstop iz osebnih razlogov ponudil že pred enim mesecem, ministrica Darja Radić pa ga je sprejela.

Pšeničny je sekretar na ministrstvu postal avgusta lani, pred tem pa je od leta 2002 opravljal funkcijo generalnega sekretarja na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Še pred tem je bil direktor oz. predsednik uprave na Visoki šoli za podjetništvo GEA College.

"Če sem čisto odkrita, razumem državnega sekretarja, dogajanje v zadnjih mesecih in kar precej diskreditacij na njegov račun s strani njegovih bivših kolegov je po mojem sodu izbilo dno," je že marca o odstopu Pšeničnyja povedala Radićeva.

Senat mariborske Dobe - fakultete za uporabne poslovne in družbene študije je sicer v začetku aprila Pšeničnyja izbral za novega dekana. Z Dobo kot nosilec dveh predmetov v magistrskih visokošolskih programih sodeluje že tri leta.