c S

Vlada za poenostavitev dostopa do evropskih sredstev

18.04.2011 15:07 Ljubljana, 18. aprila (STA) - Vlada RS je na današnji dopisni seji sklenila, da podpre vsebino pisma ministrov, pristojnih za evropske zadeve, držav članic EU evropskemu komisarju za proračun Januszu Lewandowskemu. Pismo poziva k poenostavitvi postopkov pri dostopu do sredstev EU, so sporočili z vlade.

Na pobudo Francije nameravajo ministri držav članic EU, pristojni za evropske zadeve, posredovati evropskemu komisarju za proračun Januszu Lewandowskemu pismo, v katerem se zavzemajo za poenostavitev postopkov za dostop do sredstev EU. Vlada se je z vsebino osnutka pisma seznanila danes in se odločila, da k pismu pristopi.

Ministri predlagajo Evropski komisiji, da pripravi krovni dokument, v katerem bi se zavzela za poenostavitev finančnih pravil in zmanjšanje administrativnih bremen pri črpanju sredstev EU. To pa ne sme iti na račun kakovosti upravljanja s sredstvi EU. Pregled naslednjega večletnega finančnega okvirja ter priprava zakonodajnih predlogov po posameznih področjih predstavlja dobro priložnost za poenostavitev postopkov, še ugotavljajo članice.