c S

Združenje ZOPG v podporo zakonu o malem delu

16.03.2011 14:02 Maribor, 16. marca (STA) - Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij (ZOPG), ustanovljeno prejšnji teden, se bo zavzemalo za aktiven družbeni dialog med vsemi generacijami. Kot prvo se jim zdi pomembno promovirati zakon o malem delu, ki po besedah enega od članov Danijela Vuka združuje različne generacije, zato ga je treba podpreti.

Združenje s sedežem v Radovljici, ki trenutno šteje okoli 25 članov, je bilo ustanovljeno z namenom kritičnega pretresanja aktualnih družbenih tematik in spodbujanja medgeneracijske solidarnosti, je na današnji novinarski konferenci v Domu starejših občanov Tezno povedal Vuk. "Generacije so vedno bolj sprte, namesto da bi sodelovale," je poudaril.

Združenje po njegovih besedah združuje "mlade, ambiciozne" ljudi, vendar pa k sodelovanju vabijo tudi druge generacije. Njihovi člani bodo v mesecu marcu in aprilu izvajali številne aktivnosti po domovih starejših občanov, mladinskih klubih in drugih prostorih, kjer se zadržujejo različne generacije, s katerimi bodo "iskali ključna vprašanja in možne odgovore".

Kot prvega izmed projektov so si izbrali zakon o malem delu, ki ga je po njihovem mnenju treba podpreti. "Zakon ni popoln, a trenutno stanje na področju študentskega dela je alarmantno in zaskrbljujoče," je dejal Vuk, sicer predsednik študentskega sveta in prorektor za študentska vprašanja na Univerzi v Mariboru, a poudarja, da združenje nima zveze s univerzo. Prav tako naj ne bi bilo politično motivirano.

Tako kot v Mariboru je danes potekala predstavitev združenja tudi v Ljubljani, in sicer v Domu starejših občanov Fužine.