c S

Začeli pogajanja za kolektivno pogodbo o usklajevanju plač

03.03.2011 15:05 Ljubljana, 03. marca (STA) - Predstavniki delodajalcev in sindikatov so v zadnjem mesecu intenzivirali pogajanja za novo kolektivno pogodbo o načinu usklajevanja plač, so danes zapisali v skupnem sporočilu. Do zaključka pogajanj vsebine pogodbe, ki velja za delavce, ki niso vključeni v kakšno drugo kolektivno pogodbo, ne bodo komentirali.

Ta kolektivna pogodba pokriva med 80.000 in 100.000 zaposlenih v gospodarstvu in je hkrati večkrat usmeritev in vodilo dogajanjem na preostalih kolektivnih pogodbah, so predstavniki reprezentativnih organizacij delodajalcev in delojemalcev pomen pogajanj poudarili v sporočilu.

Začetek pogajanj - nazadnje so se sestali v sredo, pogajanja pa so sicer intenzivirali v zadnjem mesecu - dokazuje, da bipartitni dialog v Sloveniji ni zamrl, pravijo.

Pogajalci so se "skladno s preteklo dobro prakso" odločili, da vsebine pogajanj do zaključka pogajanj ne bodo komentirali za javnost.

Veljavnost prejšnje pogodbe - kolektivne pogodbe o načinu usklajevanja plač, povračilu stroškov v zvezi z delom in drugih osebnih prejemkih za leti 2008 in 2009 - se je iztekla s 1. januarjem 2010.