c S

Ministrstvo išče še pet sodnikov za specializiran oddelek

20.08.2010 15:55 Ljubljana, 20. avgusta (STA) - Ministrstvo za pravosodje je v današnjem uradnem listu objavilo javni poziv okrožnim, višjim in vrhovnim sodnikom k vložitvi prijav za dodelitev petih sodnikov na delo v specializirani oddelek za sojenje v zahtevnejših zadevah organiziranega in gospodarskega kriminala, terorizma in korupcije, ki deluje pri Okrožnem sodišču v Ljubljani.

V specializirani oddelek se lahko dodeli okrožnega, višjega ali vrhovnega sodnika, ki je usposobljen in izkušen za sojenje v zahtevnejših zadevah kriminala in korupcije. O dodelitvi sodnika po pozivu ministrstva za pravosodje odloča sodni svet.

Sodniki specializiranega oddelka bodo kot sodniki posamezniki ali predsedniki senatov na krajevnih pristojnih okrajnih in okrožnih sodiščih v Sloveniji opravljali preiskavo in sodili v najzahtevnejših zadevah organiziranega in gospodarskega kriminala, terorizma korupcijskih in drugih kaznivih dejanj, piše v uradnem listu.

Dodelitev traja štiri leta in se lahko s soglasjem dodeljenega sodnika ponovi. Rok za prijavo je 30 dni od objave v uradnem listu.

Specializirani oddelek sodnikov je pri Okrožnem sodišču v Ljubljani začel delovati 1. januarja letos. Ustanovljen je bil z novelo zakona o sodiščih, ki jo je državni zbor sprejel oktobra lani.