c S

Vlada naj bi imenovala novega neizvršnega direktorja DUTB

06.12.2018 07:36 Ljubljana, 06. decembra (STA) - Vlada bo po neuradnih informacijah danes imenovala novega neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), po poročanju Dnevnika bo to Tomaž Besek. Ni pa še znano, ali bo imenovan namesto odhajajočega Juana Barbe Silvele ali kakšnega drugega neizvršnega direktorja.

Ugibanja, da bi lahko vlada opravila kadrovske menjave med neizvršnimi direktorju DUTB so se pojavila minuli teden, ko je spletni portal Siol poročal, da je posebna revizija na DUTB odkrila nepravilnosti pri poslu DUTB z zemljiščem v poslovni coni v Logatcu.

Vlada se je prejšnji četrtek seznanila z ugotovitvami revizije tega posla, a morebitnih odločitev ni sprejemala, ker so od DUTB zahtevali dodatna pojasnila in obrazložitve.

Revizor je pregledal posel prodaje zemljišča, na katerem švicarski Lonstroff gradi tovarno medicinskih elastomerov. DUTB je zemljišče družbi Svet Re prodala za dva milijona evrov, Svet Re pa Lonstroffu nekaj dni pozneje za tri milijone evrov.

Imenovanje Beska naj bi bila po poročanju Dnevnika le ena od več kadrovskih sprememb, ki naj bi jih v vodstvu DUTB načrtovala vlada. Zaenkrat ni znano, ali bo imenovan namesto neizvršnega direktorja Barbe Silvele, ki je po poročanju Siola odstopil v začetku novembra, ali namesto katerega drugega neizvršnega direktorja, ki jih kot skupščina DUTB imenuje vlada.

Ministrski zbor bi utegnil obravnavati tudi predlog spremembe triletnega odloka za pripravo proračunov sektorja država 2018-2020. Ta bo predstavljal podlago za rebalans proračuna za prihodnje leto. Predlog rebalansa bo vlada predvidoma sprejela in v DZ poslala v začetku naslednjega leta.