c S

Vlada z načrtom ukrepov aktivne politike zaposlovanja v 2019

22.11.2018 14:00 Ljubljana, 22. novembra (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela načrt za izvajanje ukrepov aktivne politike zaposlovanja za leto 2019. Za te ukrepe bo na voljo 91,4 milijona evrov, od tega bo 56,3 milijona evropskih sredstev, natančneje bo šlo za sredstva Evropskega socialnega sklada. V program bo predvidoma vključenih 34.570 oseb.

V programe aktivne politike zaposlovanja bo v 2019 predvidoma vključenih 31.070 brezposelnih in 3500 zaposlenih oseb, so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Posebno pozornost bodo posvetili tudi prejemnikom denarne socialne pomoči. Vključili bodo namreč 7200 prejemnikov denarnega nadomestila.

Večina programov aktivne politike zaposlovanja bo namenjenih spodbujanju zaposlovanja in usposabljanju ciljnih skupin, ki predstavljajo strukturni problem trga dela. Kot je po seji vlade povedala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer, bodo ključne ciljne skupine dolgotrajno brezposelni, starejši od 50 let, nizko izobraženi in mladi.

"Na trg dela poskušamo vključiti čim več dolgotrajno brezposelnih, mladih, starejših. Centri za socialno delo in uradi za delo že imajo moja stroga navodila, da je pomemben vsak brezposelni, vsak starejši, in da je potrebna individualna obravnava vsakega posebej, da pridobijo znanja in veščine, s katerimi jim bomo lahko povečali zaposlitvene možnosti," je dejala ministrica.