c S

Nadzorniki SDH o popolnitvi uprave

22.11.2018 07:54 Ljubljana, 22. novembra (STA) - Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) bo danes po napovedih prvega moža nadzornikov Damjana Beliča obravnaval predlog za imenovanje dveh novih članov uprave. Predlog je pripravila nominacijska komisija nadzornega sveta na podlagi prijav in opravljenih pogovorov s kandidati.

Upravo SDH vodi Lidija Glavina, v upravo pa je sodišče na predlog nadzornikov nedavno začasno imenovalo Vanesso Grmek. To se je zgodilo po odhodu začasnega člana uprave Andreja Bertonclja na mesto finančnega ministra in po junijskem odhodu Nade Drobne Popovič. V javnosti za izpraznjeni mesti kroži precej imen možnih kandidatov.

Prosto je tudi še eno mesto v nadzornem svetu SDH, ki se je sprostilo po tem, ko je Bertoncelj najprej odšel začasno v upravo SDH in pozneje na ministrski položaj. Strokovna komisija je zanj že pripravila predlog treh kandidatov. Kdaj bo Bertoncelj najprimernejšega med njimi predlagal vladi, ki bo nato predlog posredovala v DZ, se še ne ve, na ministrstvu to napovedujejo v najkrajšem možnem času.