IUS-INFO - Dnevne novice - Po svetu že tri milijone venezuelskih beguncev in migrantov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

8.11.2018

Po svetu že tri milijone venezuelskih beguncev in migrantov

Ženeva, 08. novembra (STA) - Mednarodna organizacija za migracije (IOM) in Visoki komisariat Združenih narodov za begunce (UNHCR) sta danes objavila, da je število beguncev in migrantov iz Venezuele doseglo že tri milijone. Glede na podatke je 2,4 milijona venezuelskih beguncev v državah Latinske Amerike in Karibov, preostanek pa v ostalih regijah.

Največ beguncev in migrantov iz Venezuele se je zateklo v Kolumbijo, več kot milijon. Sledijo Peru s pol milijona, Ekvador z več kot 200.00, Argentina s 130.000, Čile z več kot 100.00, Panama s 94.000 in Brazilija s 85.000 Venezuelci.

"Države v Latinski Ameriki in Karibih so večinoma obdržale politiko odprtih vrat za begunce in migrante iz Venezuele, a njihove zmogljivosti so resno ogrožene ter terjajo večji in takojšnji odgovor mednarodne skupnosti, če bodo nadaljevale s svojo velikodušnostjo in solidarnostjo," je dejal skupni predstavnik IOM in UNHCR za begunce in migrante iz Venezuele Eduardo Stein.

Venezuela je zaradi nesposobne vlade pod vodstvom predsednika Nicolasa Madura že dlje časa v veliki gospodarski in politični krizi. Recesija, hiperinflacija ter pomanjkanje hrane, zdravil in osnovnih življenjskih potrebščin so v beg pognali na milijone Venezuelcev.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar