c S

Turška policija ponoči končala preiskavo savdskega konzulata v Istanbulu

16.10.2018 07:36 Istanbul, 16. oktobra (STA) - Preiskovalci turške policije in tožilci so ponoči zapustili savdski konzulat v Istanbulu, kjer so opravili preiskavo v zvezi z izginotjem savdskega novinarja Džamala Hašodžija. Turški preiskovalci so preiskavo, ki je trajala osem ur, izvedli skupaj s savdskimi kolegi.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so turški preiskovalci s seboj odnesli vzorce, med drugi tudi vzorce zemlje z vrta konzulata.

Rijad vztraja, da je Hašodži, ki je 2. oktobra vstopil v prostore savdskega konzulata v Instanbulu, kjer je želel urediti dokumente za svojo skorajšnjo poroko, prostore konzulata tudi zapustil, turška policija pa vztraja, da se to ni zgodilo.

Turška policija je po trditvah turških vladnih virov prepričana, da je Hašodžija ubila skupina 15 moških, ki so jih iz Rijada posebej s to nalogo poslali v Istanbul.

Savdske oblasti so prejšnji teden pristale na to, da Turčija v prostorih njihovega konzulata v Istanbulu izvede preiskavo, potem ko je Ankara zaprosila za dovoljenje, da preišče zgradbo.