c S

Višje sodišče potrdilo sodbo Mujagiću za trgovino z drogami

03.07.2018 07:38 Kranj, 02. julija (STA) - Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo sodbo kranjskega okrožnega sodišča, ki je predsednika jeseniškega motorističnega kluba Hells Angels Armina Mujagića oktobra lani za trgovino z drogami obsodilo na dve leti in 10 mesecev zapora. Sodba je pravnomočna.

Sodba višjega sodišča, ki so jo na kranjskem okrožnem sodišču prejeli prejšnji mesec, predstavlja epilog po obsežni kriminalistični preiskavi, ki so jo kriminalisti vodili leta 2016. Vrhunec preiskave je bil 6. oktobra 2016, ko so kriminalisti na območju Gorenjske, Celja in Ljubljane opravili 19 hišnih preiskav ter kazensko ovadili 13 oseb za 67 kaznivih dejanj trgovanja z drogami in orožja.

Hišna preiskava je potekala tudi v prostorih jeseniškega motorističnega kluba Hells Angels MC Steel City. Prav v okviru kluba naj bi po ugotovitvah kriminalistov namreč delovala kriminalna združba. Vendar nadaljnja preiskava ni potrdila povezave društva s trgovino s prepovedano drogo ali orožjem.

Je pa tožilstvo za kazniva dejanja, povezana s preprodajo kokaina, obtožilo več članov kluba. Večina jih je na kranjskem okrožnem sodišču krivdo priznala in dobila pogojne zaporne kazni. Dejan Perić, ki naj bi bil poleg Mujagića glavni akter in je kokain večkrat prodal tudi tajnemu policijskemu sodelavcu, pa je bil po priznanju krivde obsojen na triletno zaporno kazen.

Predsednik motorističnega kluba Mujagić, ki naj bi Periću dobavljal kokain, je krivdo zanikal, zato je zoper njega stekel dokazni postopek. Kot je presodila sodnica Milena Turuk, so mu bila v postopku kazniva dejanja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami prepričljivo dokazana.

Predsednica kranjskega okrožnega sodišča Janja Roblek je danes za STA pojasnila, da je višje sodišče glede obdolženega Mujagića potrdilo sodbo okrožnega sodišča. Sodbo so v Kranju prejeli 19. junija.