c S

Bela hiša: Vojaško posredovanje v Siriji ni edina možnost

12.04.2018 07:30 Washington, 11. aprila (STA) - Vojaški napad ZDA na Sirijo ni edina možnost za rešitev sirskega konflikta, je danes sporočila tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders. "Je zagotovo možnost, ampak to ne pomeni, da je edina," je dejala.

Povedala je še, da se bodo ZDA o odprtih opcijah najprej posvetovale s partnerskimi državama, Izraelom, Savdsko Arabijo, Francijo in Veliko Britanijo. Kdaj naj bi se kaj zgodilo, ni nič določenega, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedla Sandersova danes v Washingtonu.

Predsednik ZDA Donald Trump je sicer danes zjutraj prek Twitterja opozoril Rusijo, naj se pripravi na to, da bodo ZDA izvedle raketni napad na Sirijo. Z vojaško akcijo v Siriji naj bi Trump želel kaznovati sirskega predsednika Bašarja al Asada zaradi domnevnega napada s kemičnim orožjem na sirsko Dumo v enklavi Vzhodna Guta blizu sirske prestolnice Damask.

Sandersova je zdaj potrdila, da ima Trump Asada in njegove ruske zaveznike za odgovorne za napad v Dumi, vendar pa da še vedno razmišlja, kaj bo storil.