c S

Nemško sodišče zaradi umora študentke obsodilo migranta na dosmrtni zapor

22.03.2018 16:07 Freiburg, 22. marca (STA) - Nemško sodišče v Freiburgu je danes na dosmrtni zapor obsodilo migranta Huseina K., ki je leta 2016 na grozovit način posilil in nato ubil 19-letno študentko. Občinstvo v sodni dvorani je razglas sodbe, ki sicer še ni pravnomočna, pospremilo z aplavzom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sodišče je obdolžencu prisodilo največjo možno kazen. Prav tako naj bi bile skrajno omejene možnosti pogojnega izpusta, še navaja dpa.

Sodišče je Huseina K. spoznalo za krivega posilstva in umora tedaj 19-letne Marie L., ki so jo našli na bregu reke Dreisam v Freiburgu na jugozahodu Nemčije. Husein K. je dejanje priznal.

Kot je povedal, je spil večjo količino alkohola in kadil prepovedane substance, nato pa s kolesa potegnil žrtev, jo posilil, zadavil z njenim šalom in jo nato odvrgel v reko. Ko jo je odvrgel, naj bi bila nezavestna, a še živa in kot je navedel sodnik, se je povsem zavedal, da se bo utopila.

Obdolžencu so sicer sodili na sodišču za mladoletne, ker niso mogli ugotoviti njegove prave starosti, vendar pa so mu sodili po zakonodaji za odrasle.

Husein K. naj bi bil po poreklu iz Afganistana. Sprva je trdil, da je bil v času zločina star 17 let, a je kasneje priznal, da je glede tega lagal. Več strokovnjakov je nato ocenilo, da je bil v času storitve kaznivega dejanja star najmanj 22 let.

Med preiskavo se je razkrilo še, da je med potovanjem v Nemčijo v Grčiji prav tako napadel 20-letno žensko in jo skoraj ubil, še navaja dpa.