c S

Objavljen natečaj za direktorja uprave za probacijo

21.02.2018 10:22 Ljubljana, 21. februarja (STA) - Na spletnih straneh ministrstva za javno upravo so objavili javni natečaj pravosodnega ministrstva za položaj direktorja uprave za probacijo za petletni mandat. Gre za prvega direktorja po ustanovitvi te uprave v lanskem letu, ki jo zdaj kot vršilka dolžnosti vodi Danijela Mrhar Prelić. Rok za prijave se izteče 8. marca.

Kot so zapisali v natečaju, mora biti kandidat za direktorja državljan Slovenije z univerzitetno izobrazbo, specialistično ali magistrsko izobrazbo po prejšnji visokošolski strokovni izobrazbi ali izobrazbo druge bolonjske stopnje. Imeti mora sedem let delovnih izkušenj, funkcionalna znanja upravnega vodenja in upravljanja kadrovskih virov.

Pogoj je tudi, da kandidat ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, da ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev in da zoper njega ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Kandidat mora prijavi med drugim priložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja uprave za probacijo, iz katere mora biti med drugim razvidno, kako bi prispeval k razvoju organa in področja, zlasti z opredelitvijo prednostnih ciljev dela, aktivnosti za njihovo doseganje in merljivih kazalnikov njihove realizacije.

Rok za prijavo na razpis je 15 dni po današnji objavi na spletni strani ministrstva za javno upravo.

Pravosodno ministrstvo prav tako išče koordinatorje v več probacijskih enotah, ki bodo sodelovali predvsem v projektu vzpostavitve sistema za zagon probacije. Tako so danes objavili tudi razpise za ta strokovna tehnična delovna mesta v enotah v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu in Kopru. Kandidati za koordinatorja morajo imeti izobrazbo s področja poslovnih in upravnih ved ali socialnega dela, zaposleni bodo za določen čas, in sicer do 31. 10. 2021, rok za prijavo pa je tri dni po današnji objavi prostega delovnega mesta.