IUS-INFO - Dnevne novice - Državnotožilski svet še pred koncem februarja o imenovanju Furlana
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

14.2.2018

Državnotožilski svet še pred koncem februarja o imenovanju Furlana

Ljubljana, 14. februarja (STA) - Državnotožilski svet bo zelo v kratkem odločil o predlogu za imenovanje Harija Furlana za vodjo Specializiranega državnega tožilstva, predvidoma še pred koncem tega meseca, je danes ob robu slovesnosti ob začetku sodnega leta novinarjem pojasnil generalni državni tožilec Drago Šketa.

Šketa sicer tega, da se je Furlanu prejšnji mandat iztekel, preden bi se postopki za izbor vodje za nov mandat iztekli, ne šteje za zaplet. "Postopek teče normalno po svojih procedurah," je dejal. Specializirano državno tožilstvo normalno dela naprej, dosedanja namestnica Darja Šlibar opravlja naloge začasne vodje, je še dodal.

Donedavni vodja specializiranega državnega tožilstva Furlan, ki je bil na zadnjem razpisu tudi edini kandidat za vodenje specializiranega tožilstva, je moral vodenje začasno predati Šlibarjevi, saj so po poročanju Dnevnika na pravosodnem ministrstvu s pripravo predloga za njegovo imenovanje čakali na novo sestavo državnotožilskega sveta. Furlan je specializirano državno tožilstvo vodil od februarja 2012, njegov mandat pa se je pred dnevi iztekel.

Pri potrditvi Furlana naj sicer ne bi prišlo do presenečenj. Šketa je predhodno mnenje glede predloga za imenovanje Furlana podal že konec avgusta lani in tako že tedaj sprožil postopek za podelitev novega mandata. Šele pred kratkim, ker je čakal na imenovanje novega državnotožilskega sveta, pa je predlog za imenovanje Furlana pripravil pravosodni minister Goran Klemenčič. "Predlog sta generalni državni tožilec in kandidat že prejela in lahko nanj v osmih dneh podata obrazložene pripombe," so za Dnevnik pojasnili na tožilstvu. Šketa je danes pojasnil, da se je možnosti podaje pripomb odrekel.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar