c S

V nekaterih mestih po Sloveniji bodo ponujali informacije o mediaciji

28.11.2017 08:35 Ljubljana, 28. novembra (STA) - V okviru dnevov mediacij bo danes v nekaterih mestih po Sloveniji potekal Pro bono mediacijski dan, ki so ga pripravili v Skupnosti privatnih zavodov. Tako bo preko 20 različnih mediacijskih organizacij in mediatorjev na ta dan brezplačno nudilo informacije o mediaciji in izvajalo mediacijske postopke, so sporočili iz skupnosti.

Informacije o mediaciji in brezplačne mediacije bo nudilo skupaj 25 mediatorjev in mediacijskih organizacij v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Železnikih, Slovenj Gradcu, Dragomeru, Logatcu in Prekmurju, piše na spletni strani dnevov mediacij.

Tisti, ki jih informacije o mediaciji zanimajo, lahko glede na družbeno področje, ki jih zanima oz. je povezano s sporom ali odprto zadevo, katerega izmed sodelujočih mediatorjev in mediacijskih organizacij pokličejo ali pa mu pošljejo elektronsko pošto ter se tako naročijo na brezplačen obisk.

Namen Pro bono mediacijskega dneva je namreč promocija mediacije in mirnega reševanja sporov ter njihovih prednosti, še piše na spletni strani dnevov mediacij. Današnji dan pa bo potekal tudi v organizaciji Družbe za mediacijo in reševanje sporov.

Sedmi dnevi mediacij bodo sicer potekali v četrtek in petek na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije. Želja organizatorjev pa je, da dnevi ostanejo ključni stanovski dogodek na področju mediacije in mirnega reševanja sporov v Sloveniji.