c S

V nasilnem protestu v Bruslju aretiranih 71 ljudi

27.11.2017 07:15 Bruselj, 26. novembra (STA) - V Bruslju je v soboto prišlo do nasilnih izgredov množice protestnikov, ki so se uvodoma zaradi zbrali na demonstracijah zaradi nedavnega razkritja trgovine s sužnji v Libiji. Aretiranih je bilo 71 ljudi, štiri pa čaka kazenska ovadba, je danes sporočila belgijska policija.

Izgrede je zanetilo več deset protestnikov, ki so se je odcepili od množice protestnikov, si nadeli maske in začeli razbijati po okolici. V priljubljeni četrti Louise v središču prestolnice so opustošili vsaj tri trgovine, poškodovali pa so tudi več avtomobilov in prometnih znakov.

V izgredu je bil poškodovan en policist, ki se zaradi počene lobanje zdravi v tamkajšnji bolnišnici. Njegovo življenje naj ne bi bilo ogroženo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je med izgredniki prijela 71 ljudi, štirje pa se bodo morali soočiti s kazensko ovadbo. Gre za večinoma mladoletne osebe; le en je polnoleten, je sporočila predstavnica tamkajšnjega državnega tožilstva Ine Van Wymersch.