c S

Kolegij predsednika potrdil časovnico ene daljših sej DZ doslej

10.11.2017 15:37 Ljubljana, 10. novembra (STA) - Člani kolegija predsednika DZ so na današnjem kolegiju potrdili predlog časovnega razporeda novembrske seje DZ, ki se bo začela v ponedeljek s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom. Seja bo ena daljših, saj bo sicer z nekaj dnevi vmesnih premorov trajala več kot dva tedna, vse do 28. novembra.

Med pomembnejšimi točkami, ki se jih bodo na njej lotili poslanke in poslanci, so proračuna za leti 2018 in 2019, interpelacija o delu in odgovornosti pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, začetek postopka za spremembo ustave glede financiranja vzgoje in izobraževanja, vmesno poročilo o zlorabah v slovenskem zdravstvenem sistemu na primeru žilnih opornic in razprava o nekaterih vprašanjih, vezanih na razsodbo arbitražnega sodišča o meji s Hrvaško.

Člani kolegija so nekaj razprave na današnjem kolegiju namenili le vprašanju najave časa poslanskih skupin pri obravnavi vmesnega poročila parlamentarne komisije o žilnih opornicah. Poslanske skupine so namreč prijavile različne čase razprave o problematiki. Nazadnje je kolegij potrdil predlog, po katerem sta si največ časa za razpravo vzeli predsednica komisije Jelka Godec kot predlagateljica in poslanska skupina SDS.

Več članov kolegija je danes tudi obsodilo odtekanje zaupnih informacij iz parlamentarne preiskovalne komisije glede investicije v Teš 6. Časnik Dnevnik je namreč v četrtek objavil nekatere ugotovitve iz predloga vmesnega poročila komisije.