c S

Dunaj krepi protiteroristične ukrepe

27.10.2017 14:52 Dunaj, 27. oktobra (STA) - Oblasti avstrijske prestolnice so danes v sodelovanju s policijo napovedale okrepitev protiterorističnih ukrepov, zlasti proti grožnjam napadov na množice z vozili. Predvsem središče mesta, kjer se zbirajo množice turistov, bodo zavarovali z ovirami, ki naj bi onemogočile tovrstne napade, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Za tovrstne ukrepe so se odločili, četudi nimajo nobenih konkretnih groženj s terorističnim napadom, je povedal načelnik dunajske policije Gerhard Pürstl na skupni novinarski konferenci s podžupanjo Mario Vassilakou.

Najprej bodo preuredili vstop na trg pred dunajsko mestno hišo - Rathausplatz, nato pa še v dve najpomembnejši nakupovalni ulici v samem središču mesta, Kärtner strasse in Mariahilfer strasse. Postavili bodo večje stožce oz. stebre, da bi predvsem preprečili morebitne napade s tovornjakom, do kakršnih je v minulih letih prihajalo v Nici, Berlinu in Stockholmu.

Šlo bo predvsem za ukrepe, ki naj bi povečali varnost ljudi, ne pa za ukrepe, ki bi ohromili promet. To ne bi imelo pravega smisla, je poudarila Vassilakouva.

Ti ukrepi naj bi mesto stali skupno okoli 1,5 milijona evrov, še poroča APA.