c S

Objavljen razpis za izvajanje podpornih storitev za podjetja

02.10.2017 08:25 Ljubljana, 29. septembra (STA) - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v današnjem uradnem listu objavlja javni razpis za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje 2018 - 2022. Skupaj je v okviru razpisa na razpolago slabih 13,9 milijona evrov, večina iz evropskih sredstev.

V okviru razpisa je za obdobje od začetka leta 2018 do konca leta 2022 predvideno financiranje izvajanje brezplačnih storitev na 12 slovenskih poslovnih točkah (spot regije), in sicer po eni v vsaki statistični regiji.

Točke bodo skrbele za promocijo podjetniške kulture, izvajanje celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike ter mala in srednja podjetja, pa tudi za povezovanje različnih institucij in vzpostavljanje partnerstev za spodbujanje podjetništva na lokalni in regionalni ravni. Prav tako bodo evidentirale potrebe na lokalni in regionalni ravni in poročale o zaznanih administrativnih ovirah pri nastajanju in delovanju podjetij.

Na ministrstvu pojasnjujejo, da želijo z razpisom pomagati potencialnim podjetnikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki se srečujejo s podjetniškimi izzivi. Cilji pa so povečanje informiranosti in znanja za reševanje izzivov na podjetniški poti, povečanje zgodnje podjetniške aktivnosti, pa tudi podpora razvoju podjetij.

Od slabih 13,9 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih deset milijonov evrov.