c S

Zavod Triglavski narodni park ponovno brez vodstva

21.07.2017 10:36 Ljubljana, 21. julija (STA) - Javni zavod Triglavski narodni park (TNP) je, podobno kot lani poleti, ponovno brez vodstva. Vlada novega direktorja po februarskem razpisu še ni imenovala, vršilcu dolžnosti pa se je mandat iztekel, poročata Delo in Dnevnik. Na ministrstvu za okolje in prostor pravijo, da bo vlada direktorja javnega zavoda imenovala prihodnji teden.

Vlada na četrtkovi seji ni obravnavala predloga ministrstva za okolje in prostor za novega direktorja zavoda TNP. Ta tako deluje brez vodstva, saj se je v četrtek iztekel mandat vršilcu dolžnosti direktorja Bogomilu Brezniku, poročata časnika.

Točka glede imenovanja direktorja je bila na dnevnem redu seje vlade, vendar je bila prekinjena in se bo nadaljevala predvidoma naslednji teden. V TNP je imenovan predsednik sveta zavoda, ki je organ, nadrejen direktorju, navedbe ministrstva povzemata Delo in Dnevnik.

Katerega od dveh kandidatov, ki naj bi bila po mnenju ministrice Irene Majcen najprimernejša za vodenje zavoda, je ministrstvo predlagalo vladi v potrditev, ni znano.

Junija je svet zavoda kot primerno kandidatko za direktorsko mesto potrdil Natašo Šalaja, ki je svetnike prepričala z vsebinsko bogato predstavitvijo in zadovoljivimi odgovori na vprašanja. Med njenimi vidnejšimi projekti v Društvu za opazovanje ptic Slovenije je ureditev naravnega rezervata Škocjanski zatok.

Njen protikandidat, Janez Rakar z Mestne občine Kranj, ki je sicer po poročanju Dela strankarski kolega ministrice, sveta zavoda ni prepričal.

TNP je brez direktorja s polnim mandatom že od oktobra 2013, lani poleti pa je bil, tako kot zdaj, 21 dni brez kakršnegakoli vodstva. Brezniku se je konec junija lani že iztekel en mandat v. d. direktorja, julija pa ga je vlada znova imenovala za vršilca dolžnosti.