c S

V novem koalicijskem napadu na vzhodu Sirije ubitih 80 sorodnikov borcev IS

26.05.2017 15:22 Homs, 26. maja (STA) - Koalicija pod vodstvom ZDA je danes zjutraj v mestu Majadin, ki je v rokah skrajnežev Islamske države (IS), na vzhodu Sirije v letalskih napadih ubila najmanj 80 sorodnikov borcev IS, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice.

"Med žrtvami je 33 otrok. To so bile družine, ki so poiskale zatočišče v mestni hiši," je dejal vodja observatorija Rami Abdel Rahman za francosko tiskovno agencijo AFP.

Rahman je pojasnil, da je bil to napad z največjim številom žrtev med sorodniki džihadistov v Siriji.

Novica o napadu je prišla kmalu po tistem, ko je visoki komisar ZN za človekove pravice Zeid Rad al Husein pozval vse države, ki napadajo džihadiste v Siriji, naj bodo bolj pozorne na razlikovanje med civilnimi in vojaškimi tarčami.

Majadin je že tretji dan zapored tarča bombardiranja. V četrtek je v napadu koalicijskih sil umrlo 37 civilistov, med njimi 13 otrok, v sredo pa je bilo ubitih 15 civilistov.

Koalicijo proti IS pod vodstvom ZDA sestavlja 68 članic, operacijo proti Islamski državi v Iraku so sprožili poleti leta 2014 in jo razširili na Sirijo septembra istega leta.