c S

Podpisan sporazum o izmenjavi podatkov med policijo in tožilstvom

18.04.2017 17:58 Ljubljana, 18. aprila (STA) - Generalni direktor policije Marjan Fank in generalni državni tožilec Zvonko Fišer sta danes v prostorih policije podpisala sporazum o izmenjavi podatkov. Na podlagi sporazuma bo vzpostavljena elektronska izmenjava podatkov in dokumentov med državnim tožilstvom in policijo, so sporočili s policije.

Sporazum vključuje tudi dogovor o posredovanju podatkov o zavrženju kazenskih ovadb s strani državnega tožilstva.

Sporazum je po navedbah podpisnikov rezultat večletnih prizadevanj, vztrajnosti razvijalcev sistema in zavzemanja vodstev obeh institucij za vzpostavitev boljšega in učinkovitejšega načina izmenjave podatkov med organoma.

Sistem medsebojnega obveščanja med policijo in tožilstvom bo odslej učinkovitejši. Obveščanje bo potekalo hitreje, saj bodo nekateri postopki krajši, nekateri bodo celo odpadli, manj bo administrativnega dela, posledično se bodo zmanjšali stroški poslovanja.

Ker imata instituciji različna sistema in način vodenja podatkov, je bil to za razvijalce zahteven projekt. Doslej opravljeno delo pa predstavlja podlago za nadaljnje nadgradnje.